Over de Pinkstergedachte.

Over de Pinkstergedachte:

Pinksteren 2018:

Uitstorting.

 

De uitstorting van de Heilige Geest

raakt mij, na Pasen, 

nog 't meest.

 

Wat een goedheid heeft onze God.

Zijn Liefde schijnt zelfs nog door elk gebod.

Want; Met liefde is hoe God corrigeert.

Dat is ook de beste manier waarmee je het effectiefste leert.

Ja, maar God is professioneel,

als onze Leraar kan Hij veel.

Hij kan zo door anderen heenstromen.

Als ik dat opmerk bij mensen denk ik: Laat God maar komen.

Zo bang ben ik niet voor de eindtijd.

Want als je gelooft weet je ook dat deze periode iedere gelovige bevrijdt!
 

Pinksteren 2014.

 

Het  Feest

van de Geest.

Zo noemen wij

ons Pinksterfeest.

 

Op ons daalt de uitstorting neer.

Ieder jaar ervaren we dit weer.

Want de Geest heeft met ons zoveel geduld;

Dat hij ons steeds weer met liefde vult.

 

Dus vieren wij dit feest

Met genoegen.

Want waarom we ook hebben gebeden;

We kregen tijdens Pinksteren

altijd meer dan waar we om vroegen.

 

We vragen dingen aan God in ons gebed;

Maar God heeft het beste met ons voor

En geeft andere dingen

want Hij weet wat ons redt;

 

God is in ons midden

En geeft ons meer

dan waar wij om bidden!

 

Dank U God: Voor Uw liefde;

Ik blijf u danken God!

 

Ja! Ik blijf U danken God….

…Nog heel lang misschien wel tot-

-mijn dood of stervensbed:

Want ik weet:

U bent  het die mij redt.

Geschreven n.a.v. De preek van broeder Visser:

Met andere ogen.
Met andere ogen, en door Gods goedheid bevlogen;

zullen wij anders naar die ander kijken.
De Satan zal dan uiteindelijk.... bezwijken!
 

 

© Pina Jones van www.PinaJones.nl

 

Getuigenis 1:

Ik ging naar de genezingsdienst van “”De Levensstroom”, 14-10-2007, te Leiderdorp, geleid door Jan Zijlstra.
Het was een dienst van ongeveer 5 uur. Ik heb langer dan een uur in de rij gestaan voor genezing, maar het resultaat mag er zijn! Toen ik aan de beurt was, vroeg Jan: “Wat zijn jouw klachten”? Ik had last van straatvrees, verkeerd dag en nachtritme, heel soms stemmen horen (als ik heel moe ben) en dan nog de lichamelijke klachten: Epilepsie, suikerziekte, rugpijn, nekpijn, last van mijn tenen en hielen, versleten linkerknie...
Aangezien ik als een van de laatsten aan de beurt was, was er geen tijd om alles op te noemen, dus zei ik als antwoord op Jan's vraag : “ Geestelijke en lichamelijke klachten”. Hij legde zijn hand op mijn hoofd en zei: “God geef haar een nieuw verstand” en hij zei nog wat, en toen werd ik naar het pastoraat weggeleid/meegeleid.
Toen ze vroegen: “”En... Is er genezing”? voelde ik langzaam mijn rugpijn wegebben. Toen ik thuis was en onder de douche stond om half 1 snachts, voelde ik dat ik op mijn linkerknie kon steunen.
Ik belde het pastoraat maandag om het van mijn knie te vertellen. Ze leefden erg mee. Ik geloof dat zulke dingen gebeuren nu nog gebeuren. Ik geloof dat er nog steeds wonderen gebeuren, dat staat in de Bijbel ergens, als iemand weet waar mag-ie-het mij vertellen. (Graag)!
De laatste 5 minuten voor ik aan de beurt was bij de dienst waren voor mij net iets teveel van het goede: Ik ging stemmen horen. De persoon die bij me was zei achteraf: “Hij legde heel erg de nadruk op het geestelijke, bij het bidden”. Toen ik thuis was, was ik dan ook binnen 10 minuten van de stemmen af, terwijl dat meestal zo'n 20 minuten duurt, voordat het ophoudt dat ik last heb van de stemmen.
Ook is de straatvrees minder geworden. Die maandag erop ging ik zwemmen en bleef anderhalf uur in het water terwijl ik met verschillende zwemmers een praatje maakte. Anders verplichtte mijn mensenvrees mij na 40 minuten er al uit te gaan omdat ik dan bang werd van de mensen. En ik praatte voorheen maar zelden met iemand in het bad. Praise the Lord!
Ook was er op een gegeven moment een vrouw en Jan Zijlstra zei: “Wat zijn Uw klachten”? “Ja, mijn gehoor”. Jan: “En ik heb net gezegd dat alle mensen met problemen met hun gehoor op het podium moesten komen.” Die vrouw: “Ja, maar dat heb ik niet gehoord”. De zaal/kerk moest lachen, maar Jan bleef serieus. Hij bleef eerbiedig, denk ik.
Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen moed kan geven. Ik wil mensen geen valse hoop geven en benadrukken dat, als je niet in je genezing gelooft door God, het ook niet werkt. Maar dit is mijn verhaal.

Tekst van het gebed toen dat Jan bad:
Jan Zijlstra legde zijn hand op mijn hoofd en zei:
"Heer, geef haar een nieuw verstand. Maak het geestelijke en het lichamelijke in balans. Maak haar weer naar de orde van de schepping".

Getuigenis 2:

Beste Cees, (Open brief, ook bestemd voor anderen, dus).
Vannacht ben ik aangeraakt door God. Ik had op de Apha cursus geleerd dat onbeleden zonden tussen jou en God en onverhoorde gebeden staat/kon staan. Dus toen ik heb ik gebeden, want ik had wel zonden, maar geen spijt. Toen heb ik gebeden of God wou geven dat ik spijt kreeg. Dit is vannacht verhoord. Ik zat naar een openbare zender te luisteren, waar 2dj's vaak spotten met geloof. Maar ik hou van de muziek dus nam ik dat wel eens voor lief. Op hun site schreef ik dat het hier allemaal oude conservatieve gereformeerde mannetjes waren in het bestuur van de lokale omroep en dat niks mocht daardoor, terwijl een week later zette ik weer op hun site een commentaar of ze aub niet zo wilde spotten met geloof. Dus toen ze vannacht een plaat draaiden die getiteld was :"Who's side are you on"? (Aan wie zijn kant sta je eigenlijk)? dacht ik in eerste instantie dat de dj's dat dachten van mij. Later,in hetzelfde programma, hoorde ik een kort instrumentaal stukje, waarvan ik zeker wist, dat ik die ondergrond ervan kon associeren met 1 liedje van 1 van de 3 gospelcd's die ik vandaag had gedraaid. Wist alleen niet welke. Nou ja, eerst die Twila Paris maar draaien met versneld spoelen want die sprak me het meest aan. Overal van alle tracks stukjes geluisterd, nee: die was het niet. Dan de 2e cd dan was het vast de cd van Gravity. Ik kon me nl. niet voorstellen dat het de 3e cd, van Ralph van Manen was, die ik die dag had gedraaid, omdat die - van de drie cd's - mij het minst had aangesproken. Toch moest ik na luisteren, concluderen dat het Gravity ook niet was. Dan toch maar Ralph van Manen luisteren. En ja hoor bij het 2e nummer was het raak : Stay Close heette dat. Ik ging op bed de tekst liggen lezen. Het ging over mijn keuze. 
"......Please melt my hardened heart...." en ik moest huilen toen ik dat las, juist om die zonden waar ik nooit eerder spijt van had gehad. Mijn hart brak. Net alsin de tekst. (".....Plz, laat mijn hart smelten.....)" Ik ben in gebed gegaan en mijn zonden beleden en voelde mij heel vredig daarna.
Ik durf dit niet aan mijn ouders te vertellen, zij zijn nogal nuchter in geloof. (Vind ik).
Achteraf was misschien die plaat : "Who's side are you on"? ook wel een duidelijke vraag van God. Ik zet deze brief wel op de site, omdat ik het wel een mooie getuigenis vind.
Nu spreekt deze cd mij meer aan. Van Ralph, dan.
Erwina van www.PinaJonesBV.com
Lyrics van "Stay Close" - van Ralph van Manen :

Stay Close:
Stay close, stay faithful, thorugh the darkest night. Stay free, stay peaceful, keep the fire burning bright. Stay gentle, when the days get hard and long. Stay faithful, stay strong.
And let your doubts all speed away, they can't hold you anymore. And it's only when you drift away, that loneliness comes through your door. Let the shadows fall behind the hill, let the changes start to grow.
Take this body Lord, every part. And, with Your sweet fire, won't You melt this hardened heart. Take this spirit Lord, taught and frayed. Fill it up with love and let it sail away
Stay close, stay faithful, thorugh the darkest night. Stay free, stay peaceful, keep the fire burning bright. Stay gentle, when the days get hard and long. Stay faithful, stay strong.
And let your doubts all speed away, they can't hold you anymore. And it's only when you drift away, that loneliness comes through your door. Let the shadows fall behind the hill, let the changes start to grow. But let the tears sometimes remind you still, you can't make it on our own.
In my songs I've written of weakness, let me learn to give You all. For my long road to completeness, I stumble and fall.
Stay close, stay faithful, thorugh the darkest night. Stay free, stay peaceful, keep the fire burning bright. Stay gentle, when the days get hard and long. Stay faithful, stay strong.
And let your doubts all speed away, they can't hold you anymore. And it's only when you drift away, that loneliness comes through your door. Let the shadows fall behind the hill, let the changes start to grow.

Getuigenis 3:

Beste .......

Ik ben bij Jan Zijlstra geweest, vorig jaar oktober. Ik ben niet helemaal genezen van mijn rugpijn, blijf een zwakke rug houden, maar word niet meer wakker met rugpijn. (!) Ik kan een stuk beter functioneren, nu!
Nu nog een getuigenis :
I feel good by Double G. (Double G. staat voor 'Gods Gift').
Vanochtend, had ik Internet radio aan. Ik was met Internet radio (KX-radio) in slaap gevallen. Ik werd zo kwart voor 6 wakker en hoorde toen mijn naam noemen door Bert van Lent, de presentator. "Als Pina Jones wakker is, mag ze bellen naar de studio, want ik heb geloof ik helemaal geen luisteraars meer,niemand op de chat...
Ik besloot op de chat te gaan en hem mijn telefoonnummer te geven. De studio zelf bellen is zo duur! Ja hoor, daar belde hij. Even een babbeltje dat hij mijn videoblog zo leuk vond (http://joepenpien.videoblog.nl/ ) en toen vroeg hij : Kan ik een plaatje voor je draaien? Dus ik dacht : Dit is een manier om te getuigen en zei : Ik stuur je wel een liedje via de mail, en dat mag je draaien. Het is een cover van James Brown's : "I feel good."
Wat ik er niet bij zei was dat het gecovered was door een gospelbandje. Toch hebben ze het helemaal gedraaid. Aan het eind zei Bert : "Goh Pina, ik wist niet dat je zo met God was..."
En toen werd ik bang, bang wat de mensen ervan zouden denken en stuurde Bert vlug een mailtje erna met de mededeling dat je met mij als Christen ook lachen kon, ik had immers ook eens het 'tekstje' geschreven van :
"Fuck fuck fuck, mijn ouders noemde me Habakuk."
Toen ik het mailtje vestuurd had, kreeg ik spijt ik vond het toch wel grof.
Toen ik daarna mijn stille tijd had, las ik eerst in Mattheus 10. Er stond, effe in mijn eigen woorden dan : Als U niet openlijk voor God uitkomt, zal ik, Jezus, ook niet openlijk voor U bij God uitkomen.
Dit leek wel antwoord! Ik wilde geaccepteerd worden door Bert en de luisteraars en krabbelde daarom terug van mijn getuigenis door die mail na te sturen. Maar het is alleen belangrijk wat God van je vindt!
Toen bad ik na het Bijbel lezen en beleed deze zonde. Aan het eind van het gebed sloot ik af met : Nou, ik heb het beleden ik had oprecht spijt, U heeft me vergeven, dan rond ik het geheel af met een positieve insteek; Dat die plaat toch helemaal uitgedraaid is op de radio....
Een soort positieve evaluatie besprak ik met God dus, aan het eind van het gebed.
Zo kon ik de dag goed beginnen en had ik deze dag ook een heel vredig gevoel. Ook ben ik naar de kerk geweest. Dit was een goede zondag, al met al....

Met gemeende groet, Joep/Erwien, 24 Augustus, 2008.